Пастернак — рослина із Середземномор’я, назва якої означає «їжа» і справді коренеплід відрізняється своїми поживними та корисними якостями. Корінь відноситься до овочів, нагадує білу моркву, смак м’якоті ніжний. Зелень використовується як прянощі. Страви з пастернаку часто включають в раціон дієтичного харчування і фітнес-меню. Ліки на основі рослини добре допомагають при лікуванні серця, покращують роботу судин, зміцнюють організм. Овоч прекрасно замінює картоплю, його можна кришити в салат свіжим, відварювати й тушкувати. Урожай коренеплодів добре зберігається в погребі.
Основні характеристики та властивості:
- корінь білий, конусоподібний, м’ясистий;
- стебло може вирости до 30 см і більше;
- листя пишне, багате ефірною олією;
- холодостійкість відмінна;
- зона посадки сонячна, допустима напівтінь;
- насіння формується на другий рік, зберігає схожість 2 роки;
- м’якоть овоча містить сахарозу, мінеральні солі, каротин та ін.
Вирощувати культуру краще розсадним методом, оскільки насінню потрібно багато часу для прокльовування. Можна висівати його навесні й під зиму. Ґрунт підходить будь-який, але перевага за вологим з нейтральною реакцією. Сіяти можна густо, а потім прорідити сходи. Хорошим маркером для посіву навесні буде крес-салат, який зійде швидше, і ви не втратите місце висадки. У жовтні посівний матеріал поглиблюють на 3-4 см, поміщаючи в одну лунку по 3 зернятка. Навесні паростки з’являться дружно — потрібно проріджування. Поливають культуру тільки в посуху, підгодовують до 4 разів рідкою органікою.
Основні | |
---|---|
Тип рослини | Декоративні трави/злаки |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Колір | Білий |
- Ціна: 8 ₴