Насіння Буряків мікрозелені
застосовують для пророщування сіянців, вживаних в їжу. Соковиті листя — джерело вітамінів, мікроелементів та інших поживних речовин. Щоденні добавки мікрозелені буряка покращують травлення, наповнюють енергією. Проростки набирають популярність у всьому світі. Кафе, ресторани, піцерії, мережі закладів швидкого харчування постійно додають мікрогрін в салати, омлети, м'ясні страви.
Опис мікрозелені буряків:
- колір листя зелений + бордовий;
- висота сіянців: 4-7 см;
- час зростання: 5-10 днів;
- час посадки: цілорічна;
- субстрат: не потрібен;
- аромат: трав'янистий;
- смак: нейтральний;
- посадковий матеріал: насіння.
Вирощування мікрозелені в домашніх умовах для збагачення раціону володіє безліччю переваг:
- можна збирати врожай вже через 5-10 днів після посадки;
- не потрібно використовувати землю і бруднитися в ній;
- невеликі трудовитрати.
В закладах здорового громадського харчування самостійне вирощування мікрозелені дозволяє забезпечувати відвідувачів завжди свіжими паростками.
Пророщування насіння зелені на підвіконні
З вирощуванням мікрогріна буряків впорається навіть дитина. Для пророщування необхідний контейнер з водою. Над ним поміщають пластикову решітку, щоб насіння зелені розташовувалися на ній, але не були у воді. Ємність розміщують в теплому місці з гарним освітленням. Обприскують з пульверизатора для забезпечення вологою. Коли коріння мікрогріна обплетуть ґрати, сіянці промивають під проточною водою 2-3 рази на добу. Через 7-10 днів можна збирати урожай. Проростки додають не тільки в традиційні рецепти, а і в смузі, коктейлі і просто їдять самі по собі.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Буряк |
Тип продукції | Мікрозелень |
- Ціна: 12 ₴