Грибная трава выделяется не только семенами, которые придают блюдам особый аромат, но и полезными молодыми листьями, побегами. Приправа входит в состав многих восточных приправ-смесей, а само растение называется пажитник или тригонелла. Пригодными считаются семена зеленоватого оттенка, которые досушивают и измельчают. Листву добавляют в свежие салаты, а молодые побеги используют при тушении мяса. Растение с ветвистыми облиственными стеблями, соцветия похожи на клевер. Цветение красивое и продолжительное, поэтому прекрасно украшает сад или другой участок.
Опис Грибна трава:
- листки довгасті;
- висота до 50-80 см;
- забарвлення суцвіть блакитний;
- насіння рослини зі смаком грибів;
- однорічник відмінно розмножується самосівом;
- культура невибаглива, невимоглива до грунту.
Вирощування грибної трави (пажитник) та застосування
Посівний матеріал висівають відразу на грядки, дочекавшись весни або під зиму. Його варто злегка присипати землею (на 15-20 мм), паростки почнуть з'являтися вже через 5-7 днів або навесні. З формуванням двох листочків посадку краще прорідити. Подальший догляд — це прополка, розпушування, а зволоження грунту дозволить отримати більш ароматні насіння.
Тригонелла відмінне лікарський загальнозміцнюючий засіб, прекрасний медонос і популярна пряність. Властивості трави пажитника пов'язані з великим вмістом протеїнів, ефірної олії, фосфору, заліза, вітаміну РР та ін Листя їдять свіжими, зернятка зберігають у банку і подрібнюють у міру необхідності.
- Ціна: 5,50 ₴