Салат мангольд Рубар Чард виділяється гарним яскравим виглядом. Велика соковита листя зеленого кольору доповнено малиновими черешками. У кулінарії листя придатна для свіжого вживання, живці слід термічно обробляти. Українські домогосподарки вже оцінили червоні і зелені борщі з додаванням корисної культури. Регулярне вживання дозволить налагодити роботу травної системи, підвищити гемоглобін, вивести шкідливий холестерин. Кущики швидко ростуть, відмінно виглядають, тому використовуються в ландшафтному дизайні. Вони чудово виглядають з седумом і бегоніями.
Опис та характеристики:
- листя овальні, зелені з червонуватими прожилками;
- стебла малинові, висотою до 25 см;
- корінь маленький, конусовидний з відгалуженнями;
- дозріває культура за 90 днів;
- час посадки в грунт квітень, листопад;
- земля підходить родюча, пухка;
- холодостійкість добра;
- зона висадки сонячна.
Вирощування мангольда
Отримати корисну зелень і поживні живці в травні можна, якщо посіяти насіння під зиму або виростити розсаду у квітні. Між молодими рослинами має бути вільний простір в 40 см, тоді розетка добре розвинеться. Рекомендований хороший полив, регулярні підживлення, розпушування. Урожай зрізають при необхідності і відразу вживають. Для зимової заготівлі застосовують метод заморожування. Листя і черешки обробляють окремо, бланшують, швидко охолоджують льодом, фасують у пакети і укладають в морозилку. Вітаміни та інші важливі елементи збережуться на 10 місяців.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Буряк |
- Ціна: 8 ₴