Чабер садовий — пряна рослина з ароматною травою, що володіє корисними властивостями. Культура відмінно підвищує апетит, покращує травлення, знижує запальні процеси, допомагає в боротьбі зі старінням. Зелень однолетника прийнято додавати до маринадів, салатів, соусів. Чабер чудово поєднується з м'ясом і рибою, а в деяких кухнях його часто називають цитроном і перцевою травою, але не чебрецем, хоча по фото культури схожі. Завдяки порівняно коротким корені (до 14 см), однорічну культуру з гострим смаком можна вирощувати в горщику і відкритому грунті. Цвітіння компактних широких кущиків триває довго і прекрасно прикрашає ділянку, балкон, зимовий підвіконня.
Основні характеристики:
- висота однолетника 30-60 см;
- листочки з загостреними кінчиками, довжиною 1.0-2.5 см, темно-зелене;
- бузкові суцвіття, що складаються з декількох квіток;
- час цвітіння: липень-вересень;
- культура відмінний медонос;
- зона посадки сонце;
- добре розмножується самосівом.
Посадка чаберу городнього
Насіння чаберу досить дрібні, тому при посадці їх краще змішати з піском. Підходить будь-який час для посіву: навесні в грунт або на розсаду, під зиму. Кущики виходити найбільш густими з відмінними смаковими якостями на родючій землі з нейтральною кислотністю. Поглиблюють посівний матеріал на 7 мм, після появи сходів проріджують (відстань 15 см). Збір зелені проводять до цвітіння, тоді в ній багато корисних елементів, а гострота виражена несильно. Любителям же сильного смаку навпаки подобається заготовляти пряність у період цвітіння.
- Ціна: 6 ₴