Коріандр (кінза) — популярна приправа у вигляді насіння і офіційна назва рослини, зелень якого ми часто називаємо кінзою. Вирощується як однорічник, використовується не тільки в кулінарії, але і косметології, парфумерії, ликероварении. Рослина відмінно поєднується з м'ясом. За сезон його можна вирощувати кілька разів, добре культура росте і в контейнерах, прикрашаючи своїми листочками підвіконня. Кущики по вигляду нагадують петрушку, розмножуються лише насінням.
Характеристики коріандру:
- висота стебла до 40-70;
- розсічена зелене листя розташовується на довгих прикореневих черешках;
- цвіте дрібними білими зонтичними суцвіттями;
- період цвітіння червень-липень, потім формуються плоди;
- прекрасний медонос;
- ефективний антисептик, загальнозміцнюючу і відхаркувальний засіб, що знімає біль при ревматизмі;
- насіння стабілізують роботу серця і мозку, бадьорять і одночасно заспокоюють, допомагають травленню, знімають судоми.
Посадка коріандру
На грядки коріандр починають висівати в квітні. Можливий розсадний метод, тоді в ящики посівний матеріал поміщають в лютому. Культура любить світло, хоча зможе вирости і в півтіні. Грунт готують пухкий, родючий, тоді додатково вносити добрива під час розвитку кінзи не доведеться. Поливають кущики раз в 2 тижні, котра вчить процедуру в період зростання зелені. Зрізують її по досягненні висоти 15-20 см. Кущик не випускає листя повторно, тому її прибирають з ділянки. Насіння збирають, поки вони ще не дозріли і досушують в пучках, інакше вони потрапляють на землю.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Кінза |
- Ціна: 5 ₴