Рукола — трав'яниста корисна культура, яку здавна цінують в Європі за надання стравам незвичайного смаку і запаху. Сьогодні доведена велика користь рукколи для здоров'я, тому її рекомендують у дієтичному і спортивному харчуванні. Свіжа соковита листя виділяється горіховим ароматом і пікантною гостротою. У 100 г листя всього 25 ккал. Сходять вони швидко, тому висівати насіння добре хвилями, щоб завжди отримувати до столу свіжу зелень. Забезпечивши розсіяне світло, рослина вийде виростити вдома, в контейнері — підвіконня буде прикрашати не просто гарна, а надзвичайно корисна зелень. З її допомогою ви зможете боротися з вірусами, збільшити гемоглобін, збалансувати водно-сольовий баланс, налагодити травлення, забути про зайву цукор в крові.
Основні характеристики:
- висота культури 30-60 см;
- листя розсіяно-волосиста, іноді гола;
- чим корисна рукола: дієтичними властивостями, великим вмістом вітамінів А, К, Е, групи В і біологічно активних речовин (фосфор, залізо, селен);
- потребує регулярного поливу;
- росте в саду і контейнері;
- збір зелені проводять через місяць-півтора;
- насіння дозрівають через 40-50 днів.
Посів насіння в грунт починають з квітня при +10 °С, а от вдома рекомендують у березні. При забезпеченні додатковим світлом, можна і раніше. Вирощування рукколи під зиму можливо в теплому кліматі або в теплиці. Субстрат походить родючий, нейтральної реакції, вологий. Підживлення зазвичай не потрібні, можна підсипати старий торф.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Рукола |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Виробник | Яскрава |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 15 ₴