Фенхель — популярна пряна трава, широко використовувана в європейської і азіатської кухні. Сорт Зефір виділяється наявністю корисного кочанчика, що нагадує по вигляду цибулину. Зелень володіє витонченим смаком, містить масу корисних елементів, включаючи вітамін А, В3, С, кальцій, селен, харчові волокна. Застосування фенхелю (корінь) допомагає в лікуванні кашлю, тонзиліту, ларингіту. Рослина відновлює процес травлення, стимулює лактацію. З насіння рослини виготовляють відому багатьом мамам кропову водичку, яка допомагає при кольках у новонароджених. Сорт прекрасно росте в кліматі України, відрізняється невибагливістю.
Опис:
- де росте: Африка, Євразія, Америка;
- вирощується як однорічник;
- стебло виростає до 90-200 см;
- листя периста, розсічена, схожа на кропову зелень, блакитного тону;
- квітки зібрані в зонтичні суцвіття;
- цвітіння липень-серпень;
- плоди дозрівають у вересні;
- властивості: спазмолітична, дезінфікуючий;
- зона посадки з яскравим освітленням.
Посадка фенхелю:
Посів насіння проводять в квітні або жовтні. На сонячному ділянці грунт (краще супіщаний або суглинистий, підгодовують розчином коров'яку. Перед посівом його розпушують і вирівнюють. Готують рядочки з проміжками в 60 см, матеріал поглиблюють на 2 див. Сходи проріджують (дистанція 30-60 см). Кущики підгортають на 3-7 см три рази за сезон. Поливають кожні 5 днів, підживлюють розчином коров'яку. Зелень зривають при необхідності, а качанчики зрізують під корінь по досягненні ними діаметра в 10 див. Зберігають овочі в прохолоді, зануривши в пісок.
- Ціна: 5,50 ₴