Салат Малінова куля — ранньостиглий листовий сорт. Рослина формує 13-15 хрустких листочків бордового забарвлення. Їх можна зривати через місяць після сходів. Кулінари і господині кладуть ошатну і соковиту зелень в перші страви, гарніри, закуски. Має стійкість до стеблування, гарну транспортабельність і смакові характеристики.
Опис:
- врожай збирають на 25-30 день після сходів;
- формує полуприподнятую розетку діаметром до 25 см, масою 160 г;
- містить 12-15 хвилястих листків середньої товщини, антоціанового забарвлення;
- середня довжина листа 15 см, ширина 20 см;
- смак солодкуватий, ніжний;
- калорійність 12 ккал на 100 г продукту;
- врожайність до 2 кг з 1 м. кв.
Салат — рослина холодостійка, сходи витримують заморозки до -2°С. Тому його можна сміливо сіяти відразу після сходу снігу. Майже будь-який салат можна виростити з насіння на підвіконні, підібравши відповідний контейнер з субстратом. А у відкритий грунт можна садити насіння салату в декілька заходів, через 10-14 днів для отримання свіжої зелені до самої осені.
Вирощування салату Малиновий куля
- віддає перевагу сонячним ділянкам з поживним грунтом з високим вмістом гумусу;
- насіння салату (на фото) сіють рядами на глибину до 1 см;
- між борознами відступають 15-20 см;
- після сходів проріджують на дистанції спочатку 5-6 см, другий раз видаляють зайві паростки з появою 5-6 листочка — через 20-25 см один від одного;
- поливають 3-4 рази, до 10 л на 1 кв. м, розпушують грунт, підгодовують.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Салат |
- Ціна: 7 ₴