Міцелій гриба Лисичка Жовта
Лисичка — делікатесний гриб. Свіжі гриби можна смажити, готувати з них смачні супи. Лисички солять, маринують, сушать.
Капелюшок діаметром 2,5—4 см, жовта, м'ясиста, щільна спочатку опукла, потім плоска з загорнутими краями нарешті, лійчастого з хвилястими краями, гладка. Яскраво-жовте забарвлення грибів, подібності якої з кольором лисячого хутра і вони зобов'язані своєю назвою, пояснюється вмістом в них каротину. Ніжка висотою 2—4 см, товщиною 1—2 см, зрощена з капелюшком, циліндрична, щільна, жовта. М'якуш білий, на зрізі повільно жовтіє, пружна, щільна, дуже рідко пошкоджується черв'яками. Смак слабо виражений, запах сильний, приємний.
Інструкція з вирощування міцелію гриба Лисичка Жовта
Міцелій гриба Лисичка Жовта вирощується двома способами ― на деревині та на рослинних залишках. Давайте розглянемо перший спосіб.
Лисичка Жовта вирощують в теплицях і підвалах, або ж просто в тінистих місцях. Для вирощування використовують чурки довжиною до півметра, напиленных зі свіжих стовбурів деревини діаметром до 25 см По всій площі в цих чурок будь-яким зручним способом роблять заглиблення глибиною приблизно 4-5 см і діаметром до 2х. У них кладуть дрібку міцелію і закупорюють тирсою, корою ― головне ― не дати грибниці випасти. І приблизно за 2-3 місяці міцелій гриба глива пронизує все дерево. Вологість при цьому повинна складати не менше 90%, при необхідності потрібно розбризкувати воду. Тепер чурки можна прикопати в землю, головне що б не було прямих сонячних променів. Прикопав, не забувайте їх поливати. Висаджені таким способом гриби ростуть до 6 років.
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Міцелій грибів |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 35 ₴