Міцелій гриба Шиітаке Імператорський ― їстівний гриб, що володіє цілющими властивостями і неповторним смаком. Вирощується на колодах листяних порід в домашніх умовах і на присадибних ділянках. Плодоношення проходить хвилями, 3-4 року на м'якій деревині і 5-7 років на твердій. У східній кухні існує безліч рецептів супів, соусів, приправ і напоїв з шиітаке. В Японії, Китаї і Кореї їх вважають найбільш смачними і надзвичайно цілющими.
Використання гриба Шиітаке Імператорський в кулінарії надає стравам специфічний аромат і смак. Шиітаке вважається делікатесом, приємний смак і аромат нагадує щось середнє між смаком білих грибів шампіньйонів. Капелюшок 5-20см в діаметрі, напівсферична, опукла, темно-коричнева, пізніше світло-коричнева. М'якоть щільна, світла.
Інструкція з вирощування міцелію гриба Шиітаке
Міцелій гриба Шиітаке вирощується двома способами ― на деревині та на рослинних залишках. Давайте розглянемо перший спосіб.
Шиітаке вирощують в теплицях і підвалах, або ж просто в тінистих місцях. Для вирощування використовують чурки довжиною до півметра, напиленных зі свіжих стовбурів деревини діаметром до 25 см По всій площі в цих чурок будь-яким зручним способом роблять заглиблення глибиною приблизно 4-5 см і діаметром до 2х. У них кладуть дрібку міцелію і закупорюють тирсою, корою ― головне ― не дати грибниці випасти. І приблизно за 2-3 місяці міцелій гриба Шиітаке пронизує все дерево. Вологість при цьому повинна складати не менше 90%, при необхідності потрібно розбризкувати воду. Тепер чурки можна прикопати в землю, головне що б не було прямих сонячних променів. Прикопав, не забувайте їх поливати. Висаджені таким способом гриби ростуть до 6 років.
Основні | |
---|---|
Вид грибів | Шіїтаке |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 35 ₴