Редька Маргеланська (зелена) — аптечка на грядці. Коренеплоди незвичайного кольору здавна використовували в лікувальних цілях наші предки. Користь зеленої (китайської) редьки криється в її складі. Клітковина, пектин, вода, вітаміни С і групи В, магній, бета-каротин — все, що дозволяє зберегти та покращити здоров'я. І звичайно ж, зелена редька дуже смачна. Соковитий, гоструватий на смак, коренеплід додасть пікантності перших і других страв, підходить для салатів, маринадів, бутербродів.
Редька Маргеланська — опис сорта:
- період дозрівання 60-70 днів;
- коренеплід округло-овальний, зелений, з гладкою шкіркою, діаметром до 10 см, масою 200-400 г;
- м'якоть ніжна, хрустка, освіжаюча, слабкогострого смаку;
- врожайність 6-7 кг з 1 м.кв;
- стійкість до заморозків, стрілкування.
Будь-яка редька — коренеплід корисний. Однак даний сорт особливо славиться своїми лікувальними властивостями. Корінець виводить шлаки та токсини, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, є прекрасним антисептиком і знеболюючим засобом. Тому посадити маргеланську редьку — значить забезпечити прибуток від продажу корисного овочу.
Коли садити редьку в домашніх умовах?
- сіють у два строки: з середини квітня до початку травня (для свіжого споживання) і з другої половини липня до середини серпня (на зберігання);
- культура віддає перевагу сонячним ділянкам із землею, багатою перегноєм;
- висівають рядами на глибину до 1,5-2 см, поміщаючи в одну ямку по 3 насінини, на відстані 15 см між ними, між рядами залишають 20 см;
- сходи очікуються через 5-7 днів, 2 слабких паростки висмикують;
- потрібні поливи (1 відро води, 1 раз в тиждень на 1 кв. м), прополки, розпушування, можливі підгодівлі.
- прибирання редьки не складе труднощів, коренеплоди на третину виступають з ґрунту.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Редька |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
- Ціна: 7 ₴