Горох Телефон — універсальний представник сімейства Бобові. Його люблять діти за приємний соковитий смак, кулінари використовують у приготуванні гарнірів, а вегетаріанці застосовують в якості важливого джерела білка і необхідних мікроелементів. Зелений горошок, користь якого у великому вмісті вітаміну С і групи В, незамінний в дитячому харчуванні. Його вживання регулює роботу обмінних процесів, добре насичує, волокна виводять шкідливий холестерин. Урожай легко транспортувати, він відмінно лущіться, придатний для консервування і заморожування. Культура невибаглива в догляді, а пізні терміни дозрівання дозволять насолоджуватися урожаєм в середині-кінці літа.
Опис:
- калорійність свіжих горошин 55-75 ккал;
- сорт пізній, але високоврожайний;
- дозрівання наступає за 90-100 днів;
- стебла витягуються до 1.5-3.0 м;
- потрібна опора;
- біб довжиною до 11 см;
- в стручку до 9 великих горошин;
- смак солодкий, соковитий;
- стійкість до перепадів температур;
- висадка можлива у квітні-травні.
Посадка гороху в ґрунт:
На світлій ділянці з легкою і живильною землесумішшю роблять борозенки, в які укладають насіння з дистанцією у 6 см і прикривають шаром в три-п'ять сантиметрів. З'являться паростки за 6-10 днів. Після досягнення 10-15 см пагони потрібно прив'язати до опори, що спростить збір врожаю. Культура добре відгукується на підгодівлю, особливо в період цвітіння, формування бобів. Підходить рідкий мінеральний склад, органічні добрива. Полив потрібен раз на тиждень, іноді частіше.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Горох |
- Ціна: 12 ₴