Оленка - середньостиглий сорт моркви з високою стійкістю до захворювань і розтріскування. Її вибирають для своїх садів початківці городники і нею засівають поля заможні фермери. За їхніми відгуками, вона відрізняється високою якістю і тривалим збереженням товарних властивостей. Її великі коренеплоди конічні оранжевого кольору приваблюють солодким хрусткому смаком і великою кількістю вітамінів. Використовується морква у свіжому і приготованому вигляді.
Опис моркви сорту Оленка:
- період дозрівання - до 85 днів;
- плоди великі - 80-100 г, у довжину - до 16 см;
- форма конічна;
- забарвлення яскраве помаранчеве;
- смак солодкий, освіжаючий;
- дегустаційна оцінка висока;
- сорт стійкий до більшості видів захворювань;
- не боїться погодних коливань;
- не розтріскується;
- підходить для комерційного вирощування;
- врожайність висока;
- вимагає родючого, вологого ґрунту і хорошого освітлення.
Вирощування моркви з насіння. Посадка і догляд:
Для отримання відмінних врожаїв моркви досить виконувати прості правила агротехніки. Вибирайте якісні родючі ґрунти з низьким рівнем кислотності та великим запасом поживних речовин. Найкраще підійдуть суглинні ґрунти або підживлені супіски. Моркву вирощують безрозсадним способом, висіваючи підготовлене насіння відразу в ґрунт на глибину близько 2-3 см. Зверху присипають деревною золою. При посіві пророщеного заздалегідь насіння сходи з'являться вже через 3-5 днів, а схожість досягне 100%. Паростки потребують сонячного світла і регулярних поливів, після яких ґрунт потрібно розпушувати і в разі потреби видаляти бур'яни. У період дозрівання рослини підживлюють мінеральними добривами приблизно раз на 4-5 тижнів аж до збору врожаю.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Морква |
- Ціна: 6 ₴