Лангедейкер - популярний сорт білокачанної зимової капусти, яку використовують у свіжому приготованому і квашеному вигляді аж до появи врожаю наступного року. Вона дозріває пізно і добре зберігається по 7-9 місяців без втрати вітамінів і смакових якостей. Її щільні й важкі качани не тріскаються ні в процесі росту, ні в процесі зберігання або транспортування. Один з кращих зимових сортів.
Опис і характеристики:
- дозріває за 140-160 днів;
- качани овальні, великі, важать до 4,5 кг;
- структура щільна, пружна;
- забарвлення світло-зелене зовні та біле в розрізі;
- листя хрустке, з яскравим приємним смаком;
- у використанні універсальне;
- період зберігання тривалий - до 9 місяців;
- вирощування - розсадним способом з насіння;
- стійкість до захворювань відмінна;
- врожайність хороша, у догляді сорт невимогливий.
Вирощування:
Білокачанна капуста Лангедейкер - популярний в Україні сорт, який вирощують і садівники, і фермери. Посіви починають у першій половині березня на розсаду. Насіння капусти попередньо замочують у воді до прокльовування, потім висівають у живильний субстрат на 1-2 см в глибину. Паростки, що з'явилися, переносять на сонячне місце, регулярно, але помірно поливають. Підживлення вносять раз 4-5 тижнів, вибираючи якісні мінеральні комплекси. До моменту пересадки в кінці травня у капусти вже повинно бути 5-6 справжніх листків. Рослину висаджують у теплий, перекопаний і удобрений заздалегідь ґрунт, витримуючи відстань не менше 70 см. Догляд досить простий: поливи, розпушування ґрунту, прополювання і підживлення за розкладом. Урожай збирають восени й відправляють на тривале зберігання в спеціально обладнані приміщення або льохи без опалення з вільним доступом повітря.
- Ціна: 5 ₴