Цибуля-Шалот (кущовка)
Цибуля-шалот - це представник сімейства цибульних, що зовні нагадує звичайну цибулю. Але всередині його головка складається з кількох часточок, як часник. Насамперед лук-шалот цінують за його скоростиглість. А ще за те, що їсти його можна цілий рік. Навесні і влітку зрізають зелені, соковиті, м'ясисті, з восковим нальотом листя, а восени і взимку самі цибулини, які у різних сортів цибулі відрізняються кольором лушпиння.
У порівнянні з ріпчастим побратимом, шалот - більш дієтичний продукт. У ньому міститься велика кількість аскорбінової кислоти, ефірні олії, різноманітність вітамінів та мінеральних речовин. Шалот має лікувальні властивості. Особливо він корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Тонкий ніжний смак цибулі, позбавлений гіркоти, цінують гурмани по всьому світу. Тому в кулінарії лук-шалот дуже популярний. Він чудово почувається в салатах, органічно доповнює соуси, смачний у запеченому вигляді з оливковою олією та чорним хлібом, а також засмажений з картопляним пюре та часником. Чудовий лук-шалот, маринований в червоному оцті. Таку варіацію можна зустріти у багатьох індійських ресторанах. В Ірані змішують тертий шалот із йогуртом і подають до шашлику. У Китаї популярні чіпси з цибулі-шалоту.
Цибуля-шалот - це цілком невибагливий овоч. Зберігати його потрібно в сухому прохолодному місці окремо від інших овочів.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Цибуля-сіянка |
Тип продукції | Посадковий |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 50 ₴/упаковка