Гарбуз Кендісвіт — середньостиглий (106-115 днів) солодкий гарбуз сортотипу Ред Курі. Рослина довгоплетиста, на кожній формується по 5-6 невеликих грушеподібних плодів масою 1,5-2 кг. Шкірка тоненька, помаранчево-червоного кольору, щільний м’якуш відзначається відсутністю волокнистості, високим вмістом цукрів. На відміну від інших гарбузів, можна готувати зі шкіркою й вживати сирим, добре підходить для супів, смаження та запікання. Сорт цінують за гарну лежкість, неперевершений аромат і смак, який нагадує їстівний каштан.
Висівають, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, для росту +25-27°C. Зниження температури після появи сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 0,7-1 рослин/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Гарбуз |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Країна виробник | Франція |
- Ціна: 9 ₴